Ireneo og Chico har en plan

Irineo, TerrabonaFrancisco, Terrabona

Ireneo og Francisco (“Chico”) er hhv. formand og sekretær for Joaquin Ochoa Flores kooperativet i Terrabona.

Kooperativet har i år for første gang overskud i sin daglige drift, som består af at drive en lånekasse til medlemmerne, salg af gødning til medlemmerne, udlejning af kooperativets lastbil og opkøb og fælles salg af tyrekalve, efter at de blevet opfedet på medlemmernes marker. I det tørre Terrabona er det produktion af tyrekalve i regntiden, man satser på, og grøntsager, men kun hvis man kan kunstvande. Kooperativet er medlem af bondeforbundet UNAG.

Ireneos og Chicos plan:

“Vores udvikling de sidste år er blevet begrænset af, at der ikke har væren nogen politik for finansiering af landbruget, at vores produktion ofte ikke lever op til tekniske krav for at kunne eksportere, og de cyklusser af tørke og for megen regn, vi har gennemlevet.

“Lige nu er det lykkedes os at indsende et stort projektforslag til statens udviklingsinstitut om kvægavl. De har åbnet op for småbønderne.”

“Udfordringerne fremover er at udvikle os mere som organisation, vi skal hverve flere medlemmer, og vi skal have et projektudvalg op at stå. Og vi skal udvikle vores alliancer – lige nu arbejder vi med NICARAOCOOP, hvor vi er lokal agent for salget af gødning fra Venezuela, med ECOOPAN, hvor vi er med i alliancen om at sælge bønner til Venezuela, og med UNAGs erhvervskontor for at koordinere nye alliancer.”

Joaquin Ochoa Flores kooperativets aktionsplan blev fremlagt på et fællesmøde mellem UNAG, ATC og MAK den 10. juli 2007.

Få mere info om “Joaquin Ochoa” kooperativet på Matagalpakortet.

Flere planer.

Matagalpa-siderne på Svensblog.

Irineo, TerrabonaFrancisco, Terrabona

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s