Gud til kamp mod oppositionen

Oracion contra el odio...

“Bøn mod hadet”, står der. Det er sandinistfrontens nyeste bidrag til Nicaraguas politiske kultur – med Rosario Murillos som revolutionens kommunikationsdirektør keder man sig aldrig!

Rosario Murillos er digter, amatør-astrolog og dygtig politisk operatør. Som regeringens kommunikationsdirektør er hun den ansvarlige for regeringens farvevalg, dens ordsmed og sangforfatter, og iscenesætteren af dens store events. Som Daniel Ortegas kone og manuskriptforfatter og hans uadskillelige “keeper” ved enhver offentlig fremtræden er hun i manges øjne magten bag tronen. Denne kombination fører i Nicaragua til en uundgåelig konklusion: hun må være velbevandret i heksekunstens mysterier.

Den sidste uges tid er vi i Managuas bilende klasse blevet målgruppe for hendes nyeste multimedie-kampagne. Denne målgruppe  er stort set ensbetydende med den lille middelklasse, der giver krop til den politiske opposition mod Daniel Ortegas regering – af Rosario kaldet det had, som imperialismens lakajer og bourgoisiet nærer mod hendes mand og mod folket.

Alle byens runddele, som jo stort set kun befærdes af folk med bil, er blevet udstyret med store lyserøde bannere: “Bøn mod hadet”. “Kærlighed er stærkere end had”. Kraftigt lydustyr, hvorpå Rosarios egen oversættelse af “Give peace a chance” er sat på repeat. Og et lille hold partifolk i lyserøde t-shirts, der af og til ses stille op på række til fællesbøn for kærligheden.

Jeg er begyndt at dukke hovedet hver gang jeg pisker rundt i en rundkørsel – og der er mange i Managua! – men jeg tror endnu ikke, at jeg er blevet ramt af en besværgelse.

Oracion contra el odio...Oracion contra el odio...

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s