Otra vez con cheles…

Otra vez con cheles...

“Så er vi med lyshuder igen…” Sådan sagde Juan Segundo til sin kone, da jeg dukkede op i hans hjem i april 1991. Og nu er vi med brigade igen…

Det i søndags, vi er på kursuscentret Estelimar i Esteli. Brigaden er på sit sprogskoleophold inden landsbyen.

Ove og jeg har lige givet et udviklingsspil, hvor brigadisterne har spillet medlemmer af landbsyens udviklingskomite, som skal blive enige om hvilke projekter, landsbyen skal søge. Hvem får sin vilje? Den liberale kvægfarmer Don Pedro, den sandinistiske komiteformand Frederico med sine forbindelser til CPC (Borgermagtsrådene), Den stærke, men desillusioneret skolelærer Linda? Eller småbonden Elmer, der drikker lidt for meget? Nu skal brigaden hjem til hotellet.

Dagen forinden havde jeg holdt mit “sædvanlige” oplæg om bondekultur i Nicaragua. Og samme formiddag havde jeg og Maggan taget en tur til Jinotega for at aflevere de sidste af de feltsenge (“tijeras”) som brigaden skal bruge oppe i landsbyen.

I dag mens jeg skriver dette er brigaden på vej til Jinotega. I morgen ved denne tid sidder de i en bus og rumler afsted mod “deres” landsby. Det første syn af de bjerge, der fra nu af altid vil være deres, støv i næse og mund, tanker og sommerfugle i maven, som man aldrig glemmer…

Maggan bad om om at blive skåret ud af billedet foroven, men her er hun alligevel:

Otra vez con cheles...Otra vez con cheles...Oso & Luz på udflugt

Som det ses, havde vi også hundene med: Oso og så Luz, en flygtning fra den skole, som Maggan arbejder på, og som er logerende hos os, indtil vi finder hende et hjem.

Læs mere:

3/03/08: Update fra besøg hos brigaden i deres landsby.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s