Todos a la plaza!

19 de Julio en la plaza 8

Så blev det 19. juli igen. Som sædvanlig var det en fryd at være tilstede sammen med det sandinistiske folk, eller i det mindste 100,000 af dem. Det er altid rart at være i et land, hvor jeg og mine er en del af massebevægelsen, og det er alle de andre, der mødes i små, betydningsløse og splittede sekter…

19 de Julio en la plaza 7

… og lidt mindre dejligt at mærke skellet mellem det rød-sorte folk på pladsen og de pastelfarvede bosser på tribunen, som reducerer alle drømmene, kampene, lidelserne, styrken og håbene på pladsen til statister for deres egen selvforherligelse.

Fronten er formodentlig som enhver bevægelse, der bliver så stor, at den er stats- og organisationsbærende. De er her alle: bønder og arbejdere, idealister og kynikere, oberster og partifunktionærer, revolutionære og aktionærer, Toyota-ejere og æseldrivere, opportunister og sidste-dages-hellige, taxa-vognmænd og betjente, NGO-ejere og organisationspampere, digtere og gadekæmpere, banditter og lømler, studerende og gadefejere, visionære ledere og eftersnakkende papegøjer.

Og der er altid en særlig stemning over en stor forsamling af sandinister, i forhold til enhver anden: vittighederne er lidt mere vulgære, følelserne lidt mere udenpå, stemmerne mere opløftede, parfumen lidt billigere, åbenhjertigheden mere frembrusende, brænderterne mere vaklende, gæstfriheden varmere. Mere værtshus end cafe, mere gadehjørne end ungdomsklub, mere gallo pinto end carne asada… en flok at føle sig hjemme i.

… trods dem på tribunen.

19 de Julio en la plaza 419 de Julio en la plaza 519 de Julio en la plaza 6

19 de Julio en la plaza 8b19 de Julio en la plaza 319 de Julio en la plaza 2

(Klik på billedet for at se det i stort format.)

Læs mere: Mads Jacobi Grøn og Martin Molter West har på http://www.mellemamerika.dk skrevet en stemningsreportage og en politisk reportage fra dagen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s