Strategiseminar i Matagalpa

Chaotic Visions

Den 10. og 11. var vi til strategi- og visionsseminar i Matagalpa med Mellemamerika Komiteen og de to bondeorganisationer UNAG og ATC, som vi har arbejdet sammen med siden 1982 (for UNAGs vedkommende) og 1993 (for ATCs vedkommende). Vi så frem i tiden sammen med UNAG og ATC. Billedet tegner sig frugtbart men forvirret, som man kan se.

Fem af de kooperativer, vi arbejder sammen med, fremlagde deres fremtidsplaner, og vi så også tilbage i tiden, i form af en tidslinje, som vi konstruerede sammen.

Just another meetingTime Line

Anledningen var, at vores projekt PROMAT2 er ved at slutte, og dermed også et 13 år langt følgeskab af genskabelsen af en bondebevægelse i Matagalpa, som startede i det konfliktrige kølvand på den nicaraguanske revolutions og borgerkrigs afslutning, og nu slutter i liberalismens og CAFTAs tegn. Nye processer er sat i gang, og stemningen på træffet var, at ingen af os har lyst til at undvære, at MAK også er med i dem.

Vi tog revolutionen og efterkrigstiden sammen, nu kommer det nye årtusindes udfordringer, med dets cocktail af træt liberalisme, konservativ militarisme, social polarisering og demokratisk metaltræthed i Mellemamerika, og en fornyet latinamerikansk og global venstrefløj.

Seminaret er blevet inspiration for mine Matagalpa-sider, som på forskellig måde har optaget det meste af den information, der blev fremlagt og diskuteret på dette møde.

(Klik på billederne, hvis du vil se dem i større format).

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s