Bønder der keder sig

PROMAT2 Reunion de Coordinacion 1.6.07

Udenfor har vi årstidens andet store regnskyl. Det er nok en af årets mest følelses- og betydningsmættede, håbefulde, glade, hårde sommerfugle-i-maven dage for en bonde. En af de dage, hvor alt det, der giver mening til sliddet, samler sig i ens mave og hjerte.

En dejlig dag at være landmand – bare ikke lige for Trino, Juan, Hilario og Pilar. Mens alle deres naboer, og halvdelen af de formandskolleger, som burde have været tilstede i dag, bruger dagen ude i mudderet og regnen, sidder de nørkler med bogstaver i deres kladdehæfter.

Vi er til det månedlige koordineringsmøde i PROMAT 2. Vi har siddet her fire timer. For bønderne venter der stadig tre-fire timer i bus, og til fods eller til hesteryg, før de er hjemme. Hvis du henter den store version af billedet ned, kan du se at Don Trino fra Ramiro Sanchez kooperativet i Esquipulas (mf tv) sidder og noterer, at hans bogholder og kasserer skal have rådgivning i regnskab den 26. juni, og samme dag skal hele bestyrelsen deltage i en workshop, hvor de skal udvikle aktionsplan for de næste 2-3 år.

Den 7. juni skal han sørge for, at kooperativet er repræsenteret ved et møde for alle kooperativerne i Esquipulas, hvor der skal samles data ind til en projektformulering, som hans forbund UNAG er ved at ruste sig til.

Sommetider når Don Trino ikke at få noteret det hele, og så må han høre sine manglende koordineringsevner udbasuneret på det næste koordineringsmøde, når rådgiverne beklager sig over de lange forgæves ture, de har kørt.

PROMAT2 Reunion de Coordinacion 1.6.07

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s