Kampagne for kvinders liv i gang

Så startede kampagnen for kvinders liv op, med en pressekonference, en universitetsdebat og en trafikblokade foran Nicaraguas højesteret (foto). Læs mere nedenfor og på Nanna Kirstine Hansens kampagnedagbog hos MAK.

Leonel Arguello er læge og koordinator i sundheds-NGOen CEPS. Han skød kampagnen i gang på en pressekonference torsdag formiddag, hvor han med konkrete eksempler forklarer den umulige situation kriminaliseringen af terapeutisk abort (abort som foretages for at redde kvindens liv eller bevare hendes sundhed) sætter læger i: lægeløftet forpligter lægen til at redde liv, loven vil sætte ham i fængsel seks år hvis han prøver det.

Loven rammer f.eks. ethvert forsøg på at behandle graviditeter udenfor livmoderen – også selv om intet foster kan overleve den slags graviditet.

Magaly Quintana (mf på venstre billede) fra Movimiento Feminista leder blokaden af Carreterrra Norte ved Højesteret om eftermiddagen.

– Jeg håber at vi med kampagnen kan nå sociale grupper, som vi aldrig har nået før. At vi kan uddybe den alliance vi har skabt omkring kampagnen. Og måske at vi kan ændre bevidstheden en smule bredt i samfundet.

Men hun tror ikke på, at denne kampagne alene kan føre til. at kriminaliseringen af terapeutisk abort ophæves…


Sommetider kan jeg meget godt lide det nicaraguanske politis stil i en situation som denne. Tre betjente, love at ordne trafikken for kvinderne til gengæld for, at de kun blokerer den et kvarter ad gangen, og købe sig en slikpind…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s