Påskeudflugt til Salinas Grandes

Så blev det påske igen – og tid til Den Store Badedag med Terrabona. I år gik turen til Salinas Grandes syd for Leon.

Det er tirsdag i påskeugen, Nicaraguas store badeuge, hvor alle, der har råd, tager til stranden, eller i det mindste til søen, badeanstalten eller floden. Og dem, der ikke har, stiller et oppusteligt svømmebad op på fortovet, så børnene i det mindste får en smag af ferie.

Vejen til Terrabona Og en til solnedgang

Vi kører til Salinas Grandes med vores venner fra Terrabona, 14 mennesker og en hund i lånt pick up, 4 timers kørsel hver vej og seks timer uafbrudt i vandet. På stranden er man stadig uforberedt til at tage imod gæster. Boderne, diskoteterne og barerne er stadig under opførsel, der er flere hamre i gang end stereoanlæg, og ingen fisk eller grøntsager at købe til den medragte ris.

En flink opsynskone lader os bruge den strandejendom, hun holder opsyn med, ejerne kommer først på torsdag, og hvis bare vi parkerer bilen uden for opdager de det ikke. Hun kører også rundt med os i landsbyen og vi finder tortillas, vand, kylling, sodavand og salt.
For mig og Maggan er det største ved dagen vores venners glæde ved havet – det er en hel verden væk fra gården i El Arado.

Miranda Jarquin familien skyller Terrabonas stoev afBalbino ved stranden

Bølgerne er noget af det bedste vi har oplevet ved Stillehavet – god gang i dem, men på en lang flad strand, så der er langt ud til det bliver farligt.

Balbino, til højre, tog med på et øjebliks indskydelse. I virkeligheden var han bare på vej til byen efter benzin til sin pumpe, så hans mark med grønne pebre kunne få en sidste overrisling inden de skal høstes…

Hjemme igenReynalditos kaereste og Eynar

Reynalditos nye kæreste (foroven), som han har “røvet” og bor hos ham i hans værelse, er kun 14 år. Det er hendes første tur længere væk hjemmefra end Sebaco.

For Eynar (nedenfor) derimod er det jo allerede anden gang han er ved havet, så det hele er lidt “been there, done that” for ham.

Eynar ved stranden Eynar hjemme igen…

Påske er også baseball-ligaernes tid. Dagen efter strandturen står Reynaldo i trænerens cirkel, da El Arado spiller mod Monte Verde. 2-0, til den rigtige side, selvfølgelig.

Reynaldo, Mercedes og nogle af de ungeReynaldo hjemme igen

En helt anden påsketradition er optælling af ugens døde. 43 var ugens tal, skriver El Nuevo Diario: 28 drab, et dusin druknede og lige så mange trafikdræbte.

Men i El Salvador dør der stadig tre gange så mange under ugens blanding af biler, druk og strand, med dertilhørende jalousidramer, venneslagsmål, familiegensyn og længe ulmende opgør. Så i Nicaragua går det stadig godt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s